25.01.2023

Novo osiguranje prevoza robe za spot tržište

TIMOCOM_Schunck_10x15cm-presse-druck (1)

Erkrat, 05.12.2022. – TIMOCOM i SCHUNCK GROUP sklopili su dogovor o saradnji za osiguranje robe. Time su svim klijentima kompanije TIMOCOM omogućili da ubuduće sa samo nekoliko klikova osiguraju transport pojedinačnih pošiljki.


TIMOCOM sklapa strateško partnerstvo sa SCHUNCK GROUP


 „Preko našeg novog partnera, kompanije SCHUNCK GROUP, naši klijenti ubuduće mogu da veoma jednostavno osiguraju pojedinačne terete. Ovo je posebno interesantno za manje kompanije, kao i one koje nemaju okvirne ugovore sa osiguravajućim društvima.“ - Gunnar Gburek, Head of Business Affairs u kompaniji TIMOCOM.

Potpuno osiguranje umesto podosiguranja

Bilo da se radi o gubitku, oštećenju ili pogrešnoj isporuci - neko mora da plati za finansijske gubitke nastale tokom transporta, uključujući i utovar i skladištenje. Zakonom propisana odgovornost špeditera i prevoznika ipak u mnogim slučajevima nije dovoljna osiguranje vrednosti robe. Ovde na scenu stupa osiguranje robe u transportu. Ono se zasniva na stvarnoj vrednosti robe, čak i ako je ona iznad zakonom propisane gornje granice za osiguranje od odgovornosti u transportu. Osiguranici na taj način ne snose sve troškove u slučaju štete.

„U saradnji sa našim partnerom, kompanijom TIMOCOM, možemo brzo i pošteno, digitalno osigurati klijente. I to pod najboljim uslovima – klijenti kompanije TIMOCOM mogu da izaberu jedan od četiri modela premije do vrednosti robe od 100.000 evra“, objašnjava Thomas Wiecke, generalni direktor SCHUNCK GROUP.  „Posebno nam je drago što našim klijentima maksimalno olakšavamo osiguranje transporta – sa interfejsom za TIMOCOM Berzu tereta, odnosno tačno tamo gde se ukaže potreba.“

Osiguranje robe u transportu je integrisano u Berzu tereta i može se pritiskom na dugme dodati svakom postavljenom teretu. Informacije koje su neophodne za osiguranje, prenose se direktno iz ponude tereta, tako da ručni unos više nije potreban.


Više informacija možete pronaći na: https://www.timocom.rs/usluge/osiguranje-transporta-schunck

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha